
Retko ko da ne voli cheese cake, ali šta kažete za našu gluten free varijaciju, limun cheese cake!
Potrebno:
✔️ Za fil:
- 2 limuna( veća)
- 150 g šećera
- 60 g putera
- 3 jaja
- 309 g krem sira
- 2 dl slatke pavlake
✔️ Za koru:
- 180 g margarina
- 5 kašika mleka
- 300 g Happy Life mlevenog keksa
✔️ Za glazuru:
- 100 ml soka od limuna
- 180 g soka od pomorandze
- 20 g gustina skuvati i prohladiti malo i sipati preko fila
Priprema :
- Kora: Keks, maslac i mleko dobro sjediniti i utapkati na dno pleha.
- Fil:
- Koricu dva limuna narendati, a sok iscedite.
- Dodajte im maslac i šećer, i sve zajedno zagrejte u sudu nad parom dok se šećer i maslac ne otope.
- Ostavite da se prohladi.
- Zatim dodajte jaja, žicom mešate sve da se sjedini, a zatim kuvajte na pari dok se ne zgusne.
- Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Umutite slatku pavlaku, postepeno dodajte krem od limuna i mešajte žicom.
- Potom umešajte i krem sir, pa sve lagano mutite.
- Na kraju ide kesica želatina i preko glazura.
- Glazura: Pomešati sokove od limuna i pomorandže i 100 g šećera skuvati sa 20 g gustina. Prohladiti i sipati preko fila.
Hvala na receptu instagram profilu @gluten_freebakery
Podelite sa prijateljima!