Lemon Cheese Cake

Retko ko da ne voli cheese cake, ali šta kažete za našu gluten free varijaciju, limun cheese cake!
Lemon Cheese Cake, GLUTEN FREE SHOP Aleksandrija -Fruška Gora-
Potrebno:
✔️ Za fil:
  • 2 limuna( veća)
  • 150 g šećera
  • 60 g putera
  • 3 jaja
  • 309 g krem sira
  • 2 dl slatke pavlake
✔️ Za koru: ✔️ Za glazuru:
  • 100 ml soka od limuna
  • 180 g soka od pomorandze
  • 20 g gustina skuvati i prohladiti malo i sipati preko fila
Priprema :
  • Kora: Keks, maslac i mleko dobro sjediniti i utapkati na dno pleha.
  • Fil:
    • Koricu dva limuna narendati, a sok iscedite.
    • Dodajte im maslac i šećer, i sve zajedno zagrejte u sudu nad parom dok se šećer i maslac ne otope.
    • Ostavite da se prohladi.
    • Zatim dodajte jaja, žicom mešate sve da se sjedini, a zatim kuvajte na pari dok se ne zgusne.
    • Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
    • Umutite slatku pavlaku, postepeno dodajte krem od limuna i mešajte žicom.
    • Potom umešajte i krem sir, pa sve lagano mutite.
    • Na kraju ide kesica želatina i preko glazura.
  • Glazura: Pomešati sokove od limuna i pomorandže i 100 g šećera skuvati sa 20 g gustina. Prohladiti i sipati preko fila.
Hvala na receptu instagram profilu @gluten_freebakery