
Projice su kod mnogih od nas nezaobilazno jelo na trpezi. Lako i brzo se spremaju, a mi vam predstavljamo zanimljiv recept sa ruzmarinom.
Potrebno za 12 projica:
- 220 ml kisele vode
- 35 g mlevenog lanenog semena
- 185 g aleksandrija brašna od prosa
- 15 g aleksandrija palente
- 1 grančica ruzmarina
- 1 kašika kokosovog ulja
- 2 kašike nutritivnog kvasca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/3 kašičica himalajske soli
- Malo susama za posipanje
Priprema:Pomešati brašno, mleveni lan, palentu i kiselu vodu pa ostaviti da miruje 10-15 minuta. Zatim u smesu dodati ruzmarin, kokosovo ulje, kvasac i sodu bikarbonu. Napuniti silikonske korpice, posuti susamom i peći na 200 stepeni 15-20 min.
Ukoliko ne volite posne projice, samo dodajte u smesu jaja i jogurt. Recept preuzet od @food_of_dreamer
Podelite sa prijateljima!